Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Moscova îndeamnă Uniunea Europeană să pună capăt provocărilor

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova
Abonare
Maria Zaharova a răspuns la îndemnul de "a-şi utiliza influenţa pentru a preveni pe viitor aplicarea armei chimice de către Damasc"

CHIŞINĂU, 15 apr — Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat sâmbătă că Moscova îndeamnă Uniunea Europeană să folosească „măcar ceva" pentru a preveni provocările ulterioare cu participarea statelor sale membre.

Ea a citat declaraţia UE, care a îndemnat sâmbătă Iranul şi Rusia „să-şi utilizeze influenţa pentru a preveni pe viitor aplicarea armei chimice de către Damasc", comunică RIA Novosti.

„Iar noi îi îndemnăm să utilizeze măcar ceva pentru a preveni provocările ulterioare cu participarea statelor membre UE", a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

SUA, Marea Britanie și Franța au atacat sâmbătă dimineață Siria. Rachetele au fost lansate asupra unor obiective siriene care, potrivit SUA şi aliaţilor, ar fi utilizate la producerea armei chimice. Au fost lansate în total peste 100 de rachete, dintre care majoritatea a fost interceptată de apărarea antiaeriană siriană.

Adrian Severin: Atacul din Siria demonstrează că dreptul internațional nu mai funcționează>>>

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacurile drept un act de agresiune împotriva unui stat suveran, în condiţiile în care utilizarea armei chimice nimeni nu a confirmată deocamdată.

Fluxul de știri
0