Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bani din partea statului pentru dezvoltarea afacerilor: Iată cum poți deveni beneficiar

CC0 / Pixabay / rawpixel / Strângere de mâna
Strângere de mâna - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane care au muncit peste hotare și intenționează să inițieze afaceri în țara noastră au primit finanțare din partea statului.

CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik. Veste bună pentru 44 de antreprenori care au devenit beneficiari ai programului PARE 1+1. Aceștia urmează să primească finanțare din partea statului pentru a-și dezvolta propria afacere. Destinatari sunt oamenii care au muncit peste hotare și s-au întors acasă cu intenția de a investi banii câștigați într-o afacere.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Societate
Afacere pe picior mare: Au fraudat statul cu milioane de lei

"Programul PARE 1+1 este un instrument eficient pentru atragerea resurselor financiare în economia Republicii Moldova. Pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii, atragerea investițiilor este o prioritate. În plus, creează o imagine pozitivă țării. Apreciez faptul că Programul prezintă interes activ în rândul imigranților. Cunosc persoane care cu susținerea programului PARE 1+1 s-au implicat și și-au lansat o afacere. Mă bucură interesul tot mai sporit față de granturile oferite de PARE 1+1, de aceea vreau să găsim și alte modalități ca să aducem cetățenii noștri acasă și să-i susținem să lanseze afaceri", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburic.

Valoarea totală a granturilor oferite depășește 10 milioane de lei. Majoritatea celor care vor beneficia de finanțare din partea statului intenționează să inițieze afaceri în domeniul industriei, prestări servicii și agricultură. În acest an au fost investite din bugetul de stat 40 de milioane de lei care urmează să fie oferite drept granturi.

PARE 1+1 este un program guvernamental și prevede finanțarea afacerilor sub formă de granturi de până la 250 de mii de lei. Beneficiari pot fi peroanele care au muncit în străinătate sau rudele acestora de gradul întâi.

Fluxul de știri
0