Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afacere pe picior mare: Au fraudat statul cu milioane de lei

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aproximativ 9 milioane de lei au fost recuperate la bugetul de stat, după ce PCCOCS a deconspirat activitatea ilegală a unei întreprinderi.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. O societate cu răspundere limitată, prestatoare de servicii IT-consulting și outsourcing, precum și directorul acesteia, sunt învinuiți de săvârșirea evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari.

Polițist - Sputnik Moldova
Societate
Iată cu ce se ocupă polițiștii când se concediază

Potrivit procurorilor, fondatorul societății comerciale, în complicitate cu alte persoane fizice și persoane cu funcție de răspundere din cadrul altor SRL-uri, a organizat și dirijat introducerea în documentele contabile a unor date denaturate, reflectând procurări fictive de instalații electrice și materiale de construcție.

Mijloacele bănești transferate astfel la conturile bancare pentru pretinsele bunuri procurate erau restituite cash în schimbul unui onorariu, care varia între 9 și 11 la sută din suma transferată.

Astfel, prin neachitarea impozitelor și taxelor, bugetului public național i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 6748000 de lei. Prejudiciul și penalitățile au fost recuperate integral în cadrul urmăririi penale — cu achitarea la bugetul public național a sumei de 8695544 de lei.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani riscă pedeapsa cu închisoarea de până la șase ani sau amendă în mărime de la 167500 până la 267500 de lei — în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Chiril Lucinschi și-a aflat sentința. Câți ani de pușcărie i-au dat magistrații>>>

Societatea comercială va achita o amendă în mărime de la 200000 până la 350000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau va fi supusă lichidării.

Fluxul de știri
0