Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: ONU este o instituție absolut neputincioasă în cazul conflictelor internaționale

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaЗдание ООН
Здание ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Pavel Danilin comentează declarația secretarului general al ONU, Antonio Guterres, cu privire la incapacitatea organizației de a soluționa problemele din Siria.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a participat la reuniunea neformală de lucru a reprezentanților țărilor-membre ale Consiliului de Securitate, care s-a desfășurat în sudul Suediei, unde a declarat că ONU este incapabilă să soluționeze problemele Siriei.

Această declarație a fost comentată de către politologul Pavel Danilin.

Vasili Nebenzia - Sputnik Moldova
Rusia
ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria

„Ne așteptam de la el să spună măcar câteva cuvinte după agresiunea directă asupra statului sirian. ONU s-a dovedit a fi absolut neputincoiasă în situația dată. Din spusele secretarului general reiese că undeva, în interiorul său, organizația parcă ar fi împotriva agresiunii față de Siria. În fond, ei au recunoscut că actualele instrumente ale democrației nu funcționează. Organizația trebuie reformată, însă modul în care intenționează să o facă indică asupra faptului că se dorește ca dreptul de veto să rămână doar pentru SUA și Marea Britanie, iar Rusia și China să fie private de acest drept", a menționat expertul.

Potrivit acestuia, în ultimii ani Organizația Națiunilor Unite a uitat care este adevărata sa menire.

„Ei uită pentru ce a fost creată de la bun început această instituție și de ce a fost introdus dreptul de veto. Acesta este un instrument de menținere a echilibrului. Anterior, ONU era nu doar o simplă tribună, ci o platformă serioasă pentru negocieri. Oricărei agresiuni i se opunea rezistență. În ultimii ani acest lucru nu mai funcționează", a rezumat politologul.

Fluxul de știri
0