Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii au dat buzna la casele de schimb valutar ca să schimbe euro și dolarii

© Fotolia / IrochkaAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii au dat buzna la casele de schimb valutar. Schimbă la greu euro și dolarii. Ce a făcut Banca Națională

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Banca Națională a Moldovei (BNM), în luna martie, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit cu 17,5 la sută mai mult, comparativ cu 98,3 procente în luna februarie.

Dolari - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din ce dată vom schimba dolarii și euro cu pașaport

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a majorat cu 19,9 milioane de dolari sau 14,8 la sută. Cererea netă de valută din partea agenților economici s-a diminuat cu 5,4 milioane de dolari.

Pe fondul unui surplus de valută pe piață, BNM a intervenit prin procurări în sumă echivalentă cu 33,3 milioane de dolari, dintre care 10 milioane de dolari și 19 milioane de euro.

Fluxul de știri
0