Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"Rusia este gata": Despre ce au discutat Putin și liderii Cubei

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Adunarea Națională a Cubei l-a ales în funcția de președinte al Consiliului de Stat pe Miguel Díaz-Canel, care devine noul lider al țării.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu liderul Cubei, Diaz-Kanel, și cu liderul Partidului Comunist Cubanez, Raul Castro, a declarat serviciul de presă al Kremlinului.

„A avut loc o conversație telefonică între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și prim-secretarul Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba, Raul Castro, și președintele Consiliului de Stat și Consiliului de Miniștri a Republicii Cuba, Miguel Díaz-Canel", se menționează în declarație.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Era dispusă Rusia să atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov

Potrivit informației, în discuția despre rezultatele sesiunii Adunării Naționale a Puterii Populare din Cuba, care a avut loc pe 18 și 19 aprilie, partea rusă a confirmat că este gata de a oferi asistență conducerii cubaneze în desfășurarea politicii de modernizare socio-economice a țării.

Se precizează că Putin l-a felicitat călduros pe Miguel Díaz-Canel cu prilejul alegerii sale la cel mai înalt post de stat din Cuba și cu ocazia zilei de naștere a acestuia. El i-a dorit sănătate și succes în munca responsabilă. Miguel Díaz-Canel a subliniat angajamentul aprofundarea legăturilor multiple pe toate dimensiunile cu Rusia. A fost punctată disponibilitatea reciprocă pentru punerea în aplicare consecventă a proiectelor bilaterale, în special în infrastructura de transport și de energie.

Ambasadorul Rusiei în SUA se va întâlni cu subsecretarul de stat pentru Afaceri Politice>>>

„Vladimir Putin și-a exprimat, de asemenea, aprecierea sinceră lui Raul Castro, pentru o conlucrare eficientă pe parcursul mai multor ani și o mare contribuție personală la consolidarea parteneriatului strategic dintre Rusia și Cuba" — a adăugat serviciul de presă al Kremlinului.

Fluxul de știri
0