Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații Lupu, Șupac și Ghilețchi, în deplasare comună la Strasbourg

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Marian Lupu, Valeriu Ghilețchi și Inna Șupac au plecat într-o deplasare comună la Strasbourg, unde se desfășoară sesiunea de primăvară a APCE.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Ședințele sesiunii de vară au loc la Strasbourg, în zilele de 23-27 aprilie.

Flags outside the building of the European Parliament in Strasbourg - Sputnik Moldova
Politică
La mijlocul lunii martie, Moldova așteaptă o veste importantă de la Strasbourg

Din componența delegației fac parte deputații Marian Lupu, Valeriu Ghilețchi și Inna Șupac. 

Pe agenda sesiuni de primăvară a APCE se află subiecte precum: lupta împotriva terorismului, protecția integrității editoriale și statutul jurnaliștilor în Europa, dezbateri privind situația din Libia și un raport despre drepturile și nevoile umanitare ale persoanelor strămutate în Europa.

Alte subiecte care vor fi discutate în sesiunea APCE se referă la provocările legate de războiul hibrid, lupta împotriva crimei organizate și confiscarea averii ilicite, formele de tuberculoză rezistente la medicamente, integrarea copiilor migranților prin intermediul educației, schimbările climatice și aplicarea Acordului de la Paris.

Fluxul de știri
0