Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov l-a acuzat pe Macron de „colonialism”

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Lavrov a calificat drept “o poziție colonialistă” îndemnurile lui Macron adresate SUA de a nu retrage trupele din Siria după înfrângerea totală a teroriștilor.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, consideră că îndemnurile adresate SUA de către președintele Franței, Emmanuel Macron, de a nu retrage armata din Siria după distrugerea teroriștilor, reprezintă „o poziție colonialistă".

Vladimir Putin într-o vizită oficială în Franța - Sputnik Moldova
Rusia
Putin către Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional

"Ne îngrijorează planurile legate de viitorul Siriei, elaborate de colegii noștri occidentali. Am auzit recent că președintele Franței, Emmanuel Macron, a îndemnat SUA să nu-și retragă trupele din Siria chiar și după ce ultimul terorist va fi distrus sau alungat de pe teritoriul acestei țări… Deja e vorba de o poziție colonialistă", a declarat Lavrov în cadrul vizitei sale oficiale în China.

Acesta a menționat că Moscova va solicita explicații de la oficialii francezi în legătură cu această declarație.

Îndemn la rațiune: Lecția crizei Caraibelor — din nou în pragul apocalipsei atomice>>>

Președintele Macron a afirmat că SUA și aliații lor trebuie să rămână în Siria chiar și după înfrângerea organizației Statul Islamic pentru a nu permite consolidarea poziției Iranului acolo și „pentru a construi o nouă Sirie".

Fluxul de știri
0