Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Era dispusă Rusia să atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia era dispusă să atace navele și avioanele militare a coaliției conduse de SUA în timpul atacului asupra Siriei din 14 aprilie, în cazul în care bombardamentele ar fi atins forțele militare ruse.

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a confirmat că Rusia era gata să loveascvă navele americane în cazul în care atacurile asupra Siriei pe 14 aprilie ar fi vizat militarii ruși.

Запуск ракеты - Sputnik Moldova
Rusia
Două rachete de croazieră americane au ajuns în Rusia

"Până la materializarea planurilor de realizare a atacului de către "troica" occidentală, șeful Statului Major al Forțelor Armate ruse, Valery Gherasimov a spus foarte clar că în cazul în care acțiunile militare ale așa-numite coaliții vor afecta militarii ruși, atunci vom răspunde dur și exact. În același timp, vom alege în calitate de țintă nu doar rachetele, dar și lansatoarele lor. Am anunțat acest lucru în mod direct, fără a lăsa loc de interpretări", a declarat Serghei Lavrov într-un interviu oferit de șeful agenției internaționale de știri "Rossia Segodnya", Dmitry Kisiliov.

Lavrov a precizat că au existat contacte la nivel de comandamente militare, la nivel de generali, între reprezentanții ruși și comandamentul coaliției americane.

"Acestora li s-a adus la cunoștință că am stabilit niște linii roșii, inclusiv niște linii roșii pe teren — geografice. În orice caz, rezultatele arată că ei nu au depășit aceste linii",  a subliniat ministrul rus de Externe.

În ceea ce privește rezultatele atacurilor, el a specificat că acestea sunt puse la îndoială de reprezentanții țărilor occidentale, însă a asigurat că Rusia urmărește atent evoluțiile din Siria.

"Colegii americani afirmă că toate rachetele au ajuns la destinație, rachetele franceze și-au atins țintele. Statul Major al Rusiei are un tablou foarte clar, urmărim toate evoluțiile în regim real, pe viu", a spus Lavrov.

Oficialul rus a mai declarat că autoritățile ruse își asumă răspunderea pentru cifrele prezentate de militari, care reflectă numărul de rachete doborâte în urma operațiunii militare a coaliției conduse de SUA.

Moscova dispune de suficiente dovezi că atacul chimic din Douma a fost o înscenare>>>

"Suntem gata să ne asumăm răspunderea pentru statistica pe care ne-au prezentat-o militarii noștri. Cel puțin, dovezile a faptului că declarațiile noastre, calculele noastre, aritmetica noastră nu sunt lipsite de temei, vor fi prezentate de militarii noștri foarte curând", a spus Lavrov.

Fluxul de știri
0