Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: România, țara unde prosperă afacerile străinilor

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Trecere la banca de fotografiiHipermarketul Carrefour
Hipermarketul Carrefour - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Carrefour a realizat în România cea mai mare creștere a vânzărilor pe plan european, unde are 323 de magazine și peste 9 mii de angajați.

BUCUREȘTI, 20 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Grupul francez Carrefour și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru din anul 2018.

Silviu Marcel Stanciu - Sputnik Moldova
Ce spune un medic român despre doctorii moldoveni care muncesc în România

România este țara din Europa unde grupul a avut, potrivit datelor de pe site-ul propriu, cea mai mare creștere a vânzărilor la o rată a cursului de schimb constantă (10,6%). 

În Polonia s-a înregistrat o creștere de 5,7%, în Spania de 4,4%, în Italia de 0,9%, iar în Belgia — o scădere de 0,4%.

Din acest punct de vedere, Carrefour a realizat, în toate țările unde are activitate, o creștere totală de 2,6%. Franța a contribuit cu o majorare a vânzărilor de 0,9%, restul Europei de 2,8%, America Latină de 9,1%, în timp ce în Asia a avut loc o scădere a vânzărilor de 4,5%.

Grupul francez opera în România, la sfârșitul anului trecut, 323 de magazine, din care 33 hipermarketuri, 237 supermarketuri și 53 magazine de proximitate. Pentru comparație, Carrefour are 5.718 unități în Franța, 1.068 în Italia, 993 în Spania, 896 în Polonia, 786 în Belgia.

Incredibil: Câți moldoveni au obținut cetățenia română în 2016>>>

Grupul a raportat în România, pentru 2016, cel mai recent an pentru care Ministerul Finanțelor a afișat date, o cifra de afaceri de 1,26 miliarde de euro și un profit de 45,5 milioane de euro, cu un număr mediu de circa 9.100 angajați.

Fluxul de știri
0