Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune un medic român despre doctorii moldoveni care muncesc în România

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tot mai mulți medici din Republica Moldova aleg să profeseze în România. Ce-i face să meargă la muncă peste Prut, în afară de un salariu mai mare?

 

Ce spune un medic român despre doctorii moldoveni care muncesc în România
Silviu Stanciu, medic primar cardiolog la Spitalul Militar Central din București, spune într-un interviu pentru studioul radio Sputnik Moldova că salariul mai mare nu este întotdeauna adevăratul motiv pentru care medicii moldoveni aleg să muncească într-un spital din România.

"Nu cred că medicii din Republica Moldova vin să muncească în România doar pentru salariile mari, sunt și alte motive, printre care și condițiile de muncă mai bune. Este un model universal. La rândul nostru, pentru medicii din România, spitalele din Occident reprezintă un etalon, este același lucru și în cazul medicilor din Republica Moldova în raport cu oferta din țara noastră", susține Silviu Stanciu.

Medicul mai afirmă că lipsa barierei lingvistice este la fel un avantaj pentru doctorii moldoveni, care se dovedesc a fi buni specialiști și cu o mare putere și dorință de a munci.

"Eu am avut mulți medici rezidenți care au venit din Republica Moldova. Pot să vă spun că mă surprinde puterea lor de muncă și dorința a ști mai multe și chiar, de multe ori, mai bine exprimată decât a doctorilor autohtoni, români. Cred că există și o motivație mai mare, iar persoana care vine într-un alt sistem este mânată de o anumită motivație, care face diferența, de multe ori", menționează medicul.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Fluxul de știri
0