Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Autoritățile ruse: Facebook ar putea fi interzis pe teritoriul țării

© AFP 2024 / Brendan SmialowskiMark Zuckerberg
Mark Zuckerberg - Sputnik Moldova
Abonare
Rețeaua Facebook ar putea fi interzisă în Federaţia Rusă dacă nu va îndeplini câteva cerințe până la sfârșitul anului.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Şeful autorităţii de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Rusia (Roskomnadzor), Aleksandr Jarov, a anunţat că accesul la rețeaua socială Facebook ar putea fi interzis în Federaţia Rusă.

Mark Zuckerberg - Sputnik Moldova
Facebook: Scandalul „Cambridge Analytica” capătă amploare mondială

Oficialul a enumerat cerinţele pe care Facebook trebuie să le îndeplinească până la sfârșitul acestui an. Cerințele presupun localizarea bazelor de date ale cetățenilor ruși pe teritoriul Federației Ruse, eliminarea informațiilor interzise, precum și respectarea altor legi, scrie Ria Novosti.

„Dacă niciuna dintre aceste cerinţe sau o parte dintre acestea nu va fi îndeplinită sau dacă statul rus nu va fi informat cu privire la intenția de a întreprinde astfel de acțiuni, este evident că va fi pusă problema blocării reţelei Facebook în Rusia", a explicat Aleksandr Jarov.

Cum se pregătesc milionarii americani de un război nuclear cu Rusia>>>

Demnitarul a precizat că se întâlnește în mod regulat cu reprezentanți Facebook și că, în timpul negocierilor din februarie 2018, a reiterat poziția Roskomnadzor.

Fluxul de știri
0