Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura oferă noi detalii în cazul perchezițiilor la FC Dacia

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГенеральная прокуратура РМ Procuratura Generală
Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În urma perchezițiilor desfășurate la FC Dacia, Procuratura a anunțat ce va întreprinde pentru a recupera prejudiciul material de 10 milioane de lei cauzat statului.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Procuratura a anunțat că va pune sechestru pe un lot de 7 hectare, care aparține clubului de fotbal FC Dacia, pentru a recupera prejudiciul de 10 milioane de lei cauzat statului.

"După efectuarea perchezițiilor, Procurorii PCCOCS au audiat personalul clubului și fotbaliștii sub aspectul salariilor în plic și a meciurilor trucate cu numirea unui control fiscal la Serviciul Fiscal de Stat. Concomitent, pentru recuperarea mijloacelor financiare de aproximativ 10 000 000 lei, va fi aplicat sechestru asupra unui lot de 7 ha sub formă de clădiri, care aparține clubului de fotbal", a anunțat Procuratura printr-un comunicat.

Totodată, instituția menționează că directorul clubului de fotbal din 27 septembrie 2017 nu se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Первый гол в ворота Дачии в игре XXXI тура Национальной дивизии - Sputnik Moldova
Sport
Pe surse: Acesta este adevăratul motiv al perchezițiilor de la FC Dacia

În dimineața zilei de joi, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au descins la factorii de decizie și angajații unui club de fotbal din capitală în baza unei cauze penale de comitere a evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada ianuarie 2014 — februarie 2017, factorii de decizie ai Clubului de fotbal, prin includerea în documentele contabile, fiscale sau financiare a unor date denaturate privind veniturile sau cheltuielile, au efectuat achitări neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa 3 000 000 Euro (circa 60 000 000 lei), prejudiciind bugetul public național cu peste 10 milioane de lei.

Potrivit Procuraturii, în urma perchezițiilor și ridicărilor efectuate la bunurile imobile ce aparțin clubului de fotbal, la contabilii și jucătorii clubului, au fost depistate dispoziții de încasare a numerarului, acte de evidență contabilă dublă, înscrisuri care reflectă cheltuielile realizate de către conducerea clubului de fotbal, precum și înscrisuri care confirmă procurarea unui alt club de fotbal de la factorii de decizie ai acestuia contra sumei de 350 de mii de Euro.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele responsabile riscă privațiune de libertate până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167500 la 267500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0