Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Folosirea denumirii oficiale a statului nostru va costa 100 de mii de lei

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui proiect de lege depus la Parlament, înregistrarea unei denumiri a persoanei juridice cu utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului va fi posibilă doar contra sumei de 100 de mii de lei.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului, a abrevierilor sau derivatelor acesteia de către persoanele juridice va fi reglementată prin lege. 

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Jurământ în Parlament. Cine a jurat să se supună numai Constituției

Potrivit unui proiect de lege înregistrat în Parlament, se va permite înregistrarea unei denumiri a persoanei juridice cu utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului dacă solicitantul obține permisiunea în acest sens, care se acordă și se retrage în condițiile stabilite de Guvern. Taxa de stat pentru eliberarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale ar putea fi de 100 de mii de lei.

Sancțiunea pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului în denumirea persoanelor juridice va fi sancționată cu amendă de până la 20 de mi de lei

Totodată, persoana juridică căreia i s-a retras permisiunea de utilizare în denumire a denumirii oficiale sau istorice a statului este obligată să modifice denumirea sa în termen 30 de zile de la data recepționării deciziei de retragere a permisiunii.

Proiectul urmează a fi examinat și dezbătut în plenul Parlamentului.

Fluxul de știri
0