Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curată nebunie: Ce fac moldovenii la bătrânețe

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер pensionar bătrâni bătrân
Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
Cea mai în vârstă femeie care și-a ridicat anul acesta permisul de conducere are 67 de ani

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Unii moldoveni devin mai curajoși la bătrânețe și aleg să învețe lucruri pe care nu au reușit să le însușească în jumătate de viață. Este și cazul persoanelor trecute de vârsta a treia care hotărăsc să meargă la școala de șoferi.

Datele statistice înregistrate de Agenția Servicii Publice arată că numărul cetățenilor care au peste 60 de ani și solicită permis de conducere a crescut de șase ori în ultimii opt ani. Dacă în anul 2009 au fost înregistrate 12 cereri de acest gen, anul trecut numărul celor care au obținut permis de conducere după vârsta de 60 de ani a ajuns la 72 de persoane. Dintre acestea, 47 sunt bărbați.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Sute de bătrâni au nevoie de ajutor. Iată ce poți face tu

În primul trimestru al anului 2018 le-au fost eliberate 11 permise de conducere oamenilor din respectiva categorie. Cel mai în vârstă șofer începător care și-a ridicat anul acesta documentul este o femeie de 67 de ani.

Menționăm că în ultimii opt ani a crescut de trei ori și numărul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani care au solicitat pentru prima dată documentarea cu permis de conducere. Dacă în 2009 au fost eliberate 157 de permise auto, în 2017 cifra lor a ajuns la 494, iar de la începutul anului curent 76 de persoane au susținut examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Fluxul de știri
0