Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de bătrâni au nevoie de ajutor. Iată ce poți face tu

© Sputnik / Мирослав Ротарьpensionari пенсионеры
pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Abonare
Olesea Cușnir, responsabilă de comunicare și promovarea campaniei sociale "Masa Bucuriei" susține că mii de bătrâni sunt dependenți de ajutorul financiar și alimente pentru a supravețui.

Maria Dimineț - Sputnik Moldova
Ce trec sub tăcere organizațiile de caritate din Republica Moldova
Chișinău, 2 apr — Sputnik. Multe persoane aflate în etate nu-și pot asigura o viață decentă pentru că pensia este foarte mică iar majoritatea economiilor sunt cheltuite pe medicamente, susține promotoarea  campaniei sociale "Masa Bucuriei". Iată de ce un grup de tineri a inițiat o campanie de Paști — Masa Bucuriei, care este cel mai mare proiect naţional de sprijinire a oamenilor nevoiaşi, organizat pentru al 9-lea an consecutiv.

Campania are drept scop cultivarea solidarității, milosteniei, iubirii față de aproapele nostru și culminează cu o colectă națională de produse alimentare pentru masa caldă a bătrânilor singuratici.

Organizată tradițional în sâmbăta Floriilor, acţiunea are loc concomitent în aproximativ 100 de magazine din 20 de localități de la ora 10:00 până la ora 19:00. În reţelele de magazine care participă la acțiunea de binefacere sunt amenajate boxe speciale pentru donaţiile de produse alimentare. La intrarea în magazine, voluntarii îmbrăcaţi în veste galbene îi informează pe oameni despre scopul proiectului şi posibilitatea de a dona produse alimentare neperisabile.

Fluxul de știri
0