Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie importantă privind publicitatea stradală: Iată ce vrea să facă Parlamentul

© INPPanou informativ instalat de INP
Panou informativ instalat de INP - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile iau atitudine în problema greșelilor gramaticale grave de pe panourile publicitare din oraș.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Corectitudinea lingvistică a textelor publicitare, denumirilor de mărfuri, de persoane juridice și a adreselor va fi efectuată de Agenția Servicii Publice. Comisia Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului a aprobat coraportul privind modificarea a cinci acte legislative în acest sens.

Открытие выставки Очарованная душа. К 150-летию Ромена Роллана - Sputnik Moldova
(VIDEO) Politolog rus: Limba română este mai mult decât o limbă

Potrivit proiectului de lege, până la înregistrarea persoanei juridice, autoritatea competentă va verifica denumirea sub aspectul disponibilității, distinctivității și al corectitudinii lingvistice. 

Proiectul promovează interesele cetățeanului de a beneficia de servicii publice calitative, efectuate rapid, dar și interesele statului de a utiliza eficient resursele, a spori nivelului de calitate al deservirii prin extinderea principiului ghișeului unic.

Persoanele care vor presta servicii de verificare lingvistică vor fi remunerate din sursele proprii ale Agenției Servicii Publice.

Anterior, atribuția de verificare lingvistică revenea Centrului Național de Terminologie. Proiectul urmează a fi examinat și dezbătut în plenul Parlamentului.

Fluxul de știri
0