Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată țara în care este produsă cea mai bună bere din lume

© Fotolia / VolffБутылки пива
Бутылки пива - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui studiu realizat de Skyscanner, turiștii ruși sunt siguri că cea mai gustoasă băutură „cu guler” se produce în Cehia.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. În pragul sezonului de vacanță și a ieșirilor în aer liber, a fost realizat un sondaj printre turiștii ruși, aceștia fiind întrebați care este berea pe care o consideră cea mai bună.

Vodka - Sputnik Moldova
Apel al autorităților: Nu amestecați berea cu votca!

Astfel, pe primul loc se află cea produsă în Cehia. Aproape jumătate (44%) dintre turiștii ruși au declarat unanim că cea mai bună bere trebuie căutată anume în această țară. Nu mai puțin faimoasa este bere germană, la a cărei producere în Germania se permite, încă din 1516, să fie utilizată exclusiv apa, hameiul, malțul și drojdia. Aceasta i-a cucerit pe 23 la sută dintre amatorii de bere ruși. Belgia s-a plasat pe locul trei, cu 18% dintre opțiunile respondenților.

În top-10 țări cu cea mai gustoasă bere au intrat Irlanda (6%), Marea Britanie (2,3%), Olanda (1,8%), Scoția și Japonia (câte 1,3%), Mexic (1,2%) și SUA (1%).

Fluxul de știri
0