Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apel al autorităților: Nu amestecați berea cu votca!

© Sputnik / Mikhail Mordasov  / Trecere la banca de fotografiiVodka
Vodka - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poktanju, acest cocktail bombă din votcă și bere, ar putea dăuna sănătății, a avertizat cetățenii țării radiodifuzorul central al Coreei de Nord

CHIȘINĂU, 3 dec — Sputnik. Sfatul a fost formulat în legătură cu sărbătorile și vacanța de iarnă.

"Votca, pe parcursul serii, nu trebuie consumată în cantitate care depășește echivalentul a 80 de centilitri de alcool și este mai bine ca să fie băută separat de bere ", a povățuit postul de radio central al Coreei de Nord, citat de agenția Yonhap de la Seul.

Potrivit sursei, "în timpul iernii, corpul consumă multă energie termică pentru a menține temperatura corpului. Mai ales, daca abuzati de băuturi alcoolice sau amestecați votcă cu bere, aceasta poate avea un efect negativ asupra inimii si ficatului, organe care joacă un rol important în balanța termică a corpului".

Avertizarea emisă la Phenian nu a rămas neobservată în Coreea de Sud. Un transfug din nordul peninsulei a mărturisit că, înainte de 2010, un om de rând nu amesteca niciodată votcă cu bere, ba chiar nu-și putea imagina așa ceva.

”Dacă avertismentul a fost dat de radio, înseamnă că obiceiul de a amesteca cele două băuturi s-a răspândit în societate”, a precizat al.

Agenția susține că, anterior, doar elita societății nord-coreene era familiarizată cu berea, votca și amestecul lor zis poktanju.

Fluxul de știri
0