Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Partiarhul Kirill și Papa Francisc au adoptat un mesaj pacificator legat de Siria

© REUTERS / Max RossiPartiarhul Kirill și Papa Francisc
Partiarhul Kirill și Papa Francisc - Sputnik Moldova
Abonare
În textul pe care l-au convenit, cei doi lideri religioși ai lumii cheamă politicienii la ”responsabilitate în fața familiei popoarelor”.

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. Întâistătătorul BORu și Suveranul Pontif constată că acțiunile militare din Orientul Apropiat, care au cauzat în ultimii ani nenumărate suferințe, distrugeri și victime, riscă să degenereze acum într-un conflict global.

Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București - Sputnik Moldova
Patriarhul Kirill la Sinodul BOR: Nu poţi construi o societate fără Dumnezeu

”Lumea a ajuns la o linie periculoasă — la un eșec real al relațiilor internaționale”, se arată în declarația comună, citată de RIA Novosti.

Cei doi lideri religioși accentuează: ”În fața acestei amenințări majore, facem apel către toți liderii mondiali să conștientizeze responsabilitatea lor în fața propriilor popoare, a omenirii în ansamblu și în fața lui Dumnezeu”.

Apocalipsa din zilele noastre: Iată ce au ajuns bisericile în Europa>>>

Membrii ONU, în special cei care fac parte din Consiliul de Securitate, sunt chemați ”să-și amintească despre răspunderea în fața familiei popoarelor și, pentru numele lui Dumnezeu, să depășească disensiunile și să muncească în comun pentru pacea în lumea întreagă”.

Fluxul de știri
0