Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alexandr Lukașenko își începe astăzi vizita la Chișinău. Vezi ce agendă are

© AFP 2024 / SERGEI GAPONПрезидент Беларуси Александр Лукашенко
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, își începe astăzi vizita oficială în țara noastră. Liderul de la Minsk vine cu un cadou de milioane.

CHIŞINĂU, 18 apr — Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova în zilele de 18-19 aprilie.
Agenda vizitei lui Lukașenko în Moldova prevede întrevederi cu omologul său moldovean, prim-ministrul țării și semnarea unor acorduri bilaterale.

"La solicitarea mea, în semn de prietenie, șeful statului belarus a luat decizia să doneze țării noastre mai multe unități de tehnică. Am fost unanimi în opinia că între Moldova și Belarus există relații de colaborare foarte bune și un potențial de cooperare care trebuie și poate fi valorificat la justa valoare, în beneficiul ambelor popoare", a anunțat Dodon, încă miercurea trecută, după întrevederea pe care a avut-o cu cu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc.

Новый трактор сходит с конвейера - Sputnik Moldova
Politică
Cadou de la Lukașenko: Tractoare și camioane belaruse pentru Moldova

Alexandr Lukașenko vine în Moldova la invitația președintelui țării Igor Dodon, făcută în cadrul vizitei sale la Minsk, în vara anului trecut.

Autoritățile de la Chișinău au făcut publică agenda vizitei președintelui Belarus.

Astăzi, 18 aprilie, ora 14:00, va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare a preşedintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la Reşedinţa de Stat de pe strada Nicolae Iorga 23.

La ora 14:10, va avea loc întrevederea preşedintelui Republicii Belarus cu preşedintele Republicii Moldova, tot la Reşedinţa de Stat. N. Iorga 23.

La ora 15:00, întrevederea în format lărgit cu membrii delegațiilor, iar la 16:00 Alexandr Lukaşenko şi Igor Dodon vor face declaraţii pentru presă la Reşedinţa de Stat.

Fluxul de știri
0