Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cadou de la Lukașenko: Tractoare și camioane belaruse pentru Moldova

© Sputnik / Тимур СеливановНовый трактор сходит с конвейера
Новый трактор сходит с конвейера - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele zile, cinci tractoare MTZ-82 și două autospeciale MAZ vor porni din Belarus spre Moldova.

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, va oferi în dar Moldovei tractoare și camioane grele, informează Sputnik Belarus.

Moldova va primi în dar de la Belarus cinci tractoare noi MTZ-82, precum și două autospeciale produse la uzina de automobile din Minsk.

Serviciul de presă al președintelui belarus menționează că acest pas este îndreptat spre consolidarea cooperării moldo-belaruse și dezvoltarea în continuare a relațiilor dintre cele două state în spiritul tradiționalei prietenii și ajutorului reciproc.

Pavel Filip și Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Președintele Lukașenko, despre asemănarea dintre moldoveni și belaruși

Totodată, Lukașenko intenționează să întreprindă pe 18 aprilie o vizită de două zile în Moldova, la invitația liderului moldovean, Igor Dodon.

Invitația a fost făcută în decembrie 2017. Tot atunci, Dodon i-a propus președintelui belarus ca, împreună, cu un tractor ”Belarus”, să însămânțeze grâul pe un teren agricol.

„Pe 18 — 19 aprilie, la invitația mea, va sosi la Chișinău președintele belarus Aleksandr Lukașenko", a declarat Dodon.

Acesta a precizat că pentru această perioadă sunt prevăzute câteva acțiuni bilaterale foarte importante cu participarea celor doi lideri.

Dodon a efectuat o vizită în Belarus în luna iulie 2017, în cadrul căreia au avut loc un șir de întrevederi bilaterale, a vizitat câteva întreprinderi belaruse și a participat la deschiderea festivalului de artă „Славянский базар в Витебске".

Fluxul de știri
0