Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bucurie pentru bugetari. În 2018 se vor odihni mai multe zile

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди
Люди - Sputnik Moldova
Abonare
Salariații din Republica Moldova vor avea în acest an mai multe zile de odihnă

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Bugetarii din Republica Moldova vor avea în acest an mai multe zile de odihnă: de 8 martie, 1 mai, Crăciunul pe stil nou și Revelion. 

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care propune transferul unor zile de odihnă în anul 2018. Astfel, ministerul propune ca zilele  de 9 martie (vineri), 30 aprilie (luni), 24 decembrie (luni) și 31 decembrie (luni) să fie considerate zile de odihnă.

Potrivit aceluiași document, se propune ca zilele de 3 martie, 21 aprilie, 15 decembrie și 22 decembrie 2018 să fie zile de lucru. Toate aceste date cad în zi de sâmbătă.

Propunerea de modificare a programului de muncă se conformează Codul muncii, potrivit căruia, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Fluxul de știri
0