Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Demonstrat! Prima palmă iertată va aduce și primul pumn

© Photo : Arhivă personalăZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Violența domestic este întâlnită în fiecare a treia familie din Republica Moldova, spun experții. Cel mai grav este că, de cele mai multe ori, violența în familie este văzută ca o normalitate atât de agresori, cât și de victime.
Demonstrat! Prima palmă iertată va aduce și primul pumn

Psihologii atrag atenția că prima palmă va fi continuată de multe altele, dacă victima nu va lua măsuri.

„Dacă femeia nu reacționează la primul act de violență domestică, ea nu va putea ieși din acest circuit. Pe parcursul relației, agresorul va folosi diferite tactici de a o manipula pe femeie", spune psihologul Zinaida Gribincea.

Cel mai grav este că victimele aleg să treacă sub tăcere cazurile de agresiune domestică.

„Victima va răbda pentru a nu fi marginalizată de societate. Foarte frecvent, femeile sunt stigmatizate de societate și cel mai des chiar de rude", adaugă Zinaida Gribincea.

Cert este că, fără intervenția celor din jur și a psihologilor, victimele violenței domestice nu pot ieși din relațiile toxice în care nimeresc.

„Ca femeia să iasă din acest circuit, este nevoie de intervenția celor din jur. Cu cât violențele sunt mai fracvente, cu atât femeile devin mai docile și mai supuse. Femeile mai întâi trebuie să vorbească despre ceea ce li se întâmplă. Dacă cei apropiați nu o pot ajuta, aceste victime trebuie să se adreseze psihologilor", conchide Zinaida Gribincea.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0