Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație șoc: Ministrul belgian de Externe, despre soluționarea conflictului din Siria

© AFP 2024 / John ThysBelgian Foreign Minister Didier Reynders
Belgian Foreign Minister Didier Reynders - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, consideră că dialogul cu Federația Rusă este necesar pentru soluționarea politică a conflictului din Siria.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Este necesar să avem un dialog cu Rusia, pentru a soluționa pe cale politică conflictului din Siria, a declarat luni ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, informează RIA Novosti.

Situația din jurul Siriei în urma atacului cu rachete, dar și evoluția evenimentelor în "cazul Skripal" vor fi subiectele cheie de pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor de externe ai UE de la Luxemburg.

”Este necesar să conștientizăm că acest dialog nu este ușor. Nu suntem de acord cu Rusia în mai multe privințe, în special, în este vorba de Ucraina și de modul în care trebuie soluționată problema siriană. Dar trebuie să avem un dialog dacă vrem să găsim o soluție politică într-o zi", a declarat Reynders la RTBF.

Adrian Năstase - Sputnik Moldova
Năstase: Lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria

SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața (ora Moldovei).

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete "aer-sol" pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Fluxul de știri
0