Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Într-o anumită zi din an Andrian Candu nu pune mâna pe …

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a povestit unele detalii din viața sa de familie. Într-o anumită zi din an, Candu nu pune mâna pe un lucru concret. Care este acesta.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost invitatul unei emisiuni la un post privat de televiziune, unde a vorbit despre tradițiile legate de sărbătorile pascale care sunt respectate în familia sa. 

Andrian Candu a venit la emisiune cu doi din cei trei copii ai săi, unde a povestit într-o atmosferă caldă și distinsă despre cum a întâlnit Paștele familia sa, pe care el a numit-o „internațională”. Candu și-a amintit despre Paștele copilăriei sale și despre ritualurile care sunt respectate în această zi. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Andrian Candu, despre adversarii politici și tactica PD la alegerile parlamentare

Președintele Parlamentului a declarat că dimineața începe cu spălatul pe față cu apa în care este aruncat un ou roșu. 

O altă tradiție pe care o respectă familia Candu în ziua de Paște este aceea de a nu pune mâna pe sare. 

”În ziua de Paști nu se gătește. În același timp, în această zi nu se pune mâna pe sare. Sarea se pune direct în farfurie. Nu se pune mâna pe sare pentru că se spune că îți transpiră palmele tot anul”, a declarat speakerul. 

O altă tradiție pascală care este respectată în familia Candu vine din Cehia, de unde este soția lui Andrian Candu. Și anume, băieții merg a doua zi de Paște și ating simbolic fetele cu o crenguță pentru ca ele să fie inteligente și frumoase tot anul. În schimb, fetele dau câte un ou roșu și leagă câte o fundiță pe crenguța băiatului. 

A doua zi de Paște familia Candu merge la Biserică. 

Fluxul de știri
0