Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Amenințările lui Trump pe Twitter au majorat veniturile la bugetul Rusiei

© AP Photo / Charlie NeibergallDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Promisiunea lui Trump de a ataca Siria cu “rachete inteligente” a provocat o devalorizare a rublei și, în același timp, a îmbogățit bugetul de stat din contul creșterii prețurilor la petrol pe piața internațională, afirmă publicația Bloomberg.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Avertizările președintelui SUA, Donald Trump, adresate Rusiei, care ar trebui să fie gata de "atacuri cu rachete inteligente" asupra Siriei, a provocat deprecierea rublei, însă a sporit cererea de petrol, anunță Bloomberg. Ca urmare, bugetul de stat al Rusiei a obținut mai multe venituri din contul petrodolarului, ceea ce presupune sporirea resurselor financiare necesare pentru modernizarea armatei, menționează publicația.

Московских Кремль - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter

Mesajul publicat de Donald Trump în Twitter, probabil, a făcut Ministerul Finanțelor din Rusia să râdă, scrie jurnalistul Bloomberg, Alexander Nicholson. Pe de o parte, amenințările lui Trump privind atacurile cu rachete au provocat cea mai puternică depreciere a rublei din ultimele 16 luni, însă, pe de altă parte, traderii de petrol au majorat prețurile la petrolul de tip Brent până la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, temându-se de apariția unor probleme legate de livrare.

Prin urmare, petrolul a adus venituri fabuloase în bugetul de stat al Rusiei. Acest lucru presupune că Ministerul Finanțelor din Rusia va avea mai mulți bani pentru salariile profesorilor și pentru modernizarea armatei.

SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla>>>

În plus, Moscova își va permite să răspundă mai bine la "rachetele inteligente" promise de Trump, rezumă autorul Bloomberg.

Fluxul de știri
0