Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SIS caută angajați. Cine are curaj poate să se înscrie

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informaţii şi Securitate anunță concurs pentru funcția de ofițer de securitate. Candidatul trebuie să întrunească mai multe condiții.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova recrutează noi angajați. Instituția anunță concurs pentru mai multe posturi de ofițeri de securitate și îi invită să-și depună dosarele pe toți tinerii interesaţi de o carieră în SIS, precum şi persoanele care doresc să-şi valorifice potenţialul şi vocaţia în cadrul unei echipe de profesioniști.

Conform legislaţiei naționale, pentru a deveni ofiţer de informaţii, doritorii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, să-şi asume mai multe obligaţii şi să dispună de abilităţi şi aptitudini. Candidaţii vor trebui să treacă o serie de teste, în cadrul cărora le vor fi verificate nivelul de cunoştinţe, dar şi aptitudinile specifice. Testele de angajare sunt diverse, începând de la cunoaşterea unei limbi străine, testări psihologice complexe, până la probe sportive şi medicale.

Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Politică
Ultimul cuvânt al directorului SIS înainte de a demisiona

Printre cele mai importante condiţii de angajare în cadrul SIS ar fi ca solicitantul să deţină cetăţenia Republicii Moldova şi domiciliul în ţară, să aibă pregătire profesională într-un anumit domeniu, să dispună de un nivel superior de cultură generală conduită civică şi morală corespunzătoare, să manifeste loialitate faţă de ţară şi valorile democratice şi să nu fie în curs de cercetare, urmărire, judecată penală sau să nu aibă antecedente penale.

Persoanele care-şi doresc o carieră în cadrul serviciului de intelligence vor trebui să respecte jurământul, să păstreze cu stricteţe secretul de stat şi de serviciu, caracterul confidenţial al activităţilor desfăşurate, precum şi să-şi îmbunătăţească continuu pregătirea profesională.

Alte aspecte specifice ce vizează criteriile de eligibilitate, obligaţiile revenite sau drepturile şi libertăţile interzise/restrânse ale candidaţilor, pot fi consultate pe pagina web oficială a SIS.

Fluxul de știri
0