Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimul cuvânt al directorului SIS înainte de a demisiona

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Pîrlog
Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Abonare
Vitalie Pârlog, care a depus cerere de eliberare din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, a adresat un mesaj către cel care va veni în locul său la șefia SIS.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova are pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 22 februarie, Proiectul hotărârii privind eliberarea din funcție a directorului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Pe site-ul oficial al forului legislativ a fost publicată integral cererea de demisie prezentată de Vitalie Pârlog. Directorul SIS susține că decizia de demisie ”vine în urma unei analize obiective, la rece, a unor circumstanțe care pot favoriza formarea unor opinii speculative față de statutul meu în cadrul organizației internaționale INTERPOL, ca președinte al Comisiei de Control al Fișierelor INTERPOL”.

СИБ SIS - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Comisia Juridică a luat act de demisia directorului SIS

Vitalie Pârlog susține că opțiunea sa de a se retrage din funcția de director SIS și de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la bază dorința de a continua reformele importante, la inițierea cărora a coparticipat în Comisia de Control al Fișierelor INTERPOL.

”Am fost ales în această funcție de un larg colegiu internațional și, pe lângă angajamentul instituțional pe care mi l-am asumat și sunt obligat să-l respect, consider că e vorba și de păstrarea reputației țării noastre care are, în premieră absolută, expert în una dintre funcțiile de conducere a unei entități independente în cadrul INTERPOL”, scrie Pârlog în cererea sa prezentată în Parlament.

Vitalie Pârlog își exprimă convingerea că inițiativele pe care a reușit să le propună în cadrul SIS își vor găsi sprijinul și continuitatea din partea noului director SIS. 

Noul director al SIS a prezentat în Parlament cererea de demisie>>>

Pârlog a fost numit de Parlament în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, pentru o perioadă de cinci ani, la 21 decembrie 2017.

Fluxul de știri
0