Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: SUA creează laboratoare microbiologice în apropierea frontierelor noastre

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaLaborator virusologic
Laborator virusologic - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova este deranjată de înființarea unei rețele de laboratoare microbiologice americane în apropierea frontierelor ei.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Acțiunile SUA îndreptate spre plasarea de laboratoare microbiologice în apropierea frontierelor Federației Ruse, în special în Transcaucazia și Asia Centrală, trezesc îngrijorare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Здание министерства иностранных дел РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova: Problemele între SUA și Rusia trebuie să fie rezolvate pe calea dialogului

”Sunt gata să comentez poziția Rusiei în legătură cu înființarea, din contul fondurilor oferite de Ministerul Apărării al SUA, a unor biolaboratoare în spațiul ex-sovietic. Ne îngrijorează proporțiile activităților americane în spațiul ex-sovietic”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, prin intermediul programelor finanțate de Pentagon, SUA creează o rețea de laboratoare microbiologice în Transcaucazia și Asia Centrală.

"Un exemplu este înființarea în anul 2013 la punctul Alekseevka în apropiere de Tbilisi a unui laborator de-al treilea nivel de securitate biologică, care permite realizarea unor experimente cu agenți patogeni deosebit de periculoși", a menționat ea.

Implicare puternică: "Sultanul" Erdogan intervine în conflictul sirian>>>

"E clar că în astfel de centre pot fi efectuate nu doar cercetări îndreptate spre asigurarea securității sanitar-epidemiologice a populației țărilor noastre vecine. Iată de ce însăși faptul unei activități pe scară largă a Pentagonului anume la frontierele ruse ne provoacă îngrijorări", a subliniat Zaharova.

Fluxul de știri
0