Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria. Iată motivul

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia și-a deplasat navele de luptă - este pentru prima dată de la "criza rachetelor" când au loc asemenea schimburi de amenințări între cele două superputeri militare.

BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria existând temerea unui atac al Statelor Unite", a declarat pentru Interfax Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, transmite Mediafax.

Vladimir Şamanov a precizat însă că este vorba de o manevră militară de rutină, în contextul situaţiei tensionate. „Navele au fost retrase din baza Tartus pentru a-şi asigura securitatea", a spus Șamanov.

Vasili Nebenzia - Sputnik Moldova
Rusia
ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria

Reamintim că preşedintele american, Donald Trump, a amenințat Rusia că SUA vor ataca Siria ca o ripostă la un presupus atac chimic atribuit regimului Bashar al-Assad.

La rândul său, Rusia a avertizat Washingtonul să nu lanseze niciun atac contra Siriei, precizând că armata rusă "va doborî toate rachetele lansate de SUA" şi, mai mult, va ataca bazele de lansare.

Este pentru prima dată de la "criza rachetelor" când au loc asemenea schimburi de amenințări între cele două superputeri militare.

Fluxul de știri
0