Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul de la Chișinău l-a rechemat din funcție pe Filip

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de externe, Tudor Ulianovschi, a propus astăzi la ședința de Guvern rechemarea lui Veaceslav Filip din funcția de consul general al Republicii Moldova în orașul Istanbul.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Guvernul de la Chișinău l-a rechemat, vineri, din funcție pe consulul general al Republicii Moldova în orașul Istanbul, Turcia. 

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cauza penală a fostului consul al Moldovei la Istanbul

Ministerul de externe, Tudor Ulianovschi, a propus astăzi la ședința de Guvern rechemarea lui Veaceslav Filip din funcția de consul general al Republicii Moldova în orașul Istanbul, Turcia. Propunerea a fost susținută de Cabinetul de Miniștri.

Veaceslav Filip este acuzat de procurori de implicare într-o schema de falsificare a actelor pentru cetățeni arabi. Dosarul penal a fost expediat în judecată. Filip este acuzat de corupere pasivă. Dacă va fi recunoscut vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 400 de mii la 500 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0