Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cheltuielile destinate CFM vor fi micșorate

© Sputnik / Мирослав РотарьЖелезнодорожный вокзал
Железнодорожный вокзал - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chișinău a avizat, vineri, un proiect de lege care prevede economisirea anuală a 25 de milioane de lei destinați Căilor Ferate a Moldovei.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Cheltuielile Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) vor fi reduse. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat, vineri, de Cabinetul de Miniștri. Documentul mai prevede și păstrarea edificiilor stațiilor feroviare în regim conservat. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că ameliorarea situației financiare a CFM este o prioritate a instituției pe care o conduce. Potrivit ministrului, în urma intrării în vigoare a documentului, CFM va economisi circa 20-25 de milioane de lei anual. De asemenea, punctele feroviare de oprire vor fi deschise și menținute corespunzător, respectiv trenurile de pasageri vor continua oprirea în stațiile feroviare, iar angajații CFM vor fi transferați la alte stații.

поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi - Sputnik Moldova
CFM va închide mai multe stații feroviare. Ce vor face angajații

„Este important de menționat că procesele de control și monitorizare a traficului feroviar vor fi automatizate. Călătorii vor putea procura tichetele feroviare în tren sau prin intermediul aplicațiilor electronice”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Liberalii pun pe brânci CFM: angajații nu și-au primit salariile de luni de zile>>>

Proiectul mai prevede că, în cazul în care în urma conservării stației feroviare va fi suspendată circulația trenurilor de pasageri și în localitate nu va fi alternativă de transport public, autoritățile publice centrale în comun cu autoritățile publice locale vor fi obligate să întreprindă măsuri privind asigurarea cetățenilor cu transport rutier.

Fluxul de știri
0