Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul rus al Apărării: Avioane de luptă israeliene au ţintit o bază aeriană din Siria

© Flickr / awee_19F-15
F-15 - Sputnik Moldova
Abonare
Două avioane de luptă israeliene F-15 au ţintit baza aeriană T-4 a Siriei în provincia Homs, a declarat luni Ministerul rus al Apărării. Jeturile au tras opt rachete ghidate, dar cinci au fost interceptate înainte de a lovi aerodromul.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban gestures in Budapest, Hungary, Sunday, April 8, 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Victor Orban - învingătorul absolut în alegerile din Ungaria
CHIȘINĂU, 9 apr — Sputnik. Într-o declarație emisă luni, Ministerul rus al Apărării a declarat: "Două avioane F-15 ale forțelor aeriene israeliene au lansat opt rachete ghidate spre aerodromul T-4". Aeronava israeliană nu a intrat în spațiul aerian sirian și a lansat loviturile în timpul zborului asupra Libanului.

"Unitățile de apărare aeriană din Siria au doborât cinci rachete ghidate", a anunţat Ministerul, dar a confirmat că trei dintre rachete "au ajuns în partea de vest a aerodromului".

Postu TV Al-Mayadeen din Liban, citându-l pe corespondentul său, a anunţat luni dimineaţă că o aeronavă de recunoaștere israeliană a fost în aer în timpul atacului asupra bazei siriene. Rachetele au trecut prin spațiul aerian libanez deasupra Keserwan și Bekaa, şi se îndreaptau spre Siria.

Fluxul de știri
0