Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova mărește considerabil bugetul alocat pentru apărarea națională

© Sputnik / Miroslav RotariУпражнения в рамках международных учений „Огненный щит 2016”
Упражнения в рамках международных учений „Огненный щит 2016” - Sputnik Moldova
Abonare
Banii vor fi orientați spre asigurarea funcționalității instituțiilor din sector, consolidarea bazei tehnico-militare și implementarea proiectelor finanțate din surse externe

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Alocațiile din bugetul de stat pentru apărarea națională, în anul 2018, se cifrează la 617 milioane de lei, cu aproape 50 de milioane de lei mai mult în comparație cu anul în curs. 

see breeze moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Militari moldoveni, alături de cei ai NATO, la exerciţiul de apărare colectivă

Banii vor fi orientați spre asigurarea funcționalității instituțiilor din sector – 571,5 milioane de lei sau 92,6 la sută din suma totală. Pentru consolidarea bazei tehnico-militare sunt prevăzute 37 de milioane de lei, iar pentru implementarea proiectelor finanțate din surse externe – 8,5 milioane de lei.

Alocațiile destinate proiectelor finanțate din surse externe sunt prevăzute pentru implementarea proiectelor ”Cooperarea cu SUA” și ”Cooperarea cu NATO”, gestionate de Ministerul apărării. În cadrul acestor proiecte se planifică activități de asistență pentru participare la exerciții bilaterale și multilaterale, cursuri de instruire și consultări.

Prioritățile pentru anul 2018 în domeniul apărării naționale se axează pe întreprinderea măsurilor în vederea reformării, revizuirii structurii și rolului forțelor sistemului național de apărare, dezvoltarea capabilităților militare și consolidarea lor pentru exercitarea eficientă a misiunii de apărare, consolidarea capacităților forțelor sistemului național de apărare în gestionarea situațiilor de criză, implementarea standardelor unice cu privire la protecția spațiului informațional și participarea Republicii Moldova în misiuni și operații internaționale de menținere a păcii și consolidare a securității și stabilității.

Fluxul de știri
0