Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Accesați arhiva multimediaSiria - militar
Siria - militar - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Israelul s-a alăturat statelor occidentale care acuză Siria de utilizarea armelor chimice în orașul Duma.

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Israelul s-a alăturat statelor occidentale care acuză autoritățile siriene de utilizarea armelor chimice.

Press conference of Vladimir Putin and Angela Merkel - Sputnik Moldova
Rusia
Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2

Într-o declarație a Ministerului Afacerilor Externe al Israelului se spune că atacul care ar fi avut loc săptămâna trecută demonstrează că Damascul deține și continuă să producă arme chimice.

"Regimul sirian continuă să comită crime împotriva umanității, utilizând arme chimice… Siria încalcă grav obligațiile asumate și deciziile respective ale comunității internaționale", se spune în comunicatul diplomației israeliene.

Potrivit statelor occidentale, atacul chimic ar fi avut loc pe 7 aprilie, în orașul Duma. Rusia a negat informațiile cu privire la bomba cu clor, care ar fi fost aruncată de forțele guvernamentale siriene. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a calificat această știre falsă drept o tentativă de protejare a teroriștilor și o justificare a unor eventuale atacuri militare din afară.

Ministerul rus al Apărării: Avioane de luptă israeliene au ţintit o bază aeriană din Siria>>>

Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a declarat că acuzațiile de utilizare a armelor chimice de către armata siriană sunt agasante și neconvingătoare. Damasc a subliniat în mai multe rânduri că toate armele chimice au fost evacuate din țară sub monitorizarea Organizației pentru interzicerea armelor chimice (OPCW).

Fluxul de știri
0