Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incendiile de vegetație fac prăpăd în Moldova: Iată ce suprafețe imense au ars

© Sputnik / Miroslav Rotariincendiu de vegetatie
incendiu de vegetatie - Sputnik Moldova
Abonare
Vântul, lipsa de umiditate și iresponsabilitatea moldovenilor au provocat dezastru: zeci de hectare, în flăcări

CHIŞINĂU, 9 apr — Sputnic. În ultimele 24 de ore, pompierii au stins peste 70 de hectare de iarbă și vegetație uscată care au fost cuprinse de flăcări, anunță Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Intervenția salvatorilor a fost solicitată în localitatea Cobâlea, raionul Șoldănești, unde ardeau 20 ha de vegetație.

Fire at Zimnyaya Vishnya shopping mall in Kemerovo - Sputnik Moldova
Rusia
Copii în incendiu: „Spune-i mamei că am iubit-o." Texte sfâşietoare. Noi detalii

Pompierii au intervenit și la periferia orașului Ungheni, unde de flăcări erau cuprinse cinci hectare de teren, iar în satul Sipoteni, raionul Călărași, oamenii au solicitat ajutorul pompierilor după ce flăcările s-au extins pe o suprafață de peste 4 ha.

Gunoi și vegetație care au luat foc au fost înregistrate în raioanele Cimișlia, Ungheni, Cantemir, Cahul și municipiul Chișinău.

Potrivit informațiilor subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, pompierii și salvatorii au intervenit în ultimele 24 de ore în 28 cazuri de ardere a vegetației. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îi îndemnă pe oameni să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer, întrucât în condiții de umiditate redusă și vânt, focul se poate răspândi cu repeziciune.

În caz de situații de risc persoanele poate apela Serviciul 112.

Fluxul de știri
0