Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Copii în incendiu: „Spune-i mamei că am iubit-o." Texte sfâşietoare. Noi detalii

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Accesați arhiva multimediaFire at Zimnyaya Vishnya shopping mall in Kemerovo
Fire at Zimnyaya Vishnya shopping mall in Kemerovo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O după-amiază de duminică liniștită s-a transformat într-un infern, într-un oraș din Siberia, când la un centru comercial a izbucnit un incendiu, ucigând peste 60 de persoane.

BUCUREŞTI, 27 mart — Sputnik, Doina Crainic. „Nu pot scăpa" și „Ardem!" — sunt doar două dintre multele mesaje care au fost trimise de cei prinși înăuntru.

Tragedia a cutremurat orașul vesel din estul Rusiei, Kemerovo, chiar înainte de începerea vacanţei școlare. Focul s-a aprins la ultimul etaj al mall-ului de patru etaje, care găzduia un cinematograf plin cu părinți și copii în momentul incendiului. Focul s-a răspândit repede în complex. Martorii spun că alarmele de incendiu nu au funcționat.

Fotografiile persoanelor dispărute, postate de rude, au început să apară pe mediile de socializare.

​„Ne aflam la cinemaul de la etajul al treilea. O femeie a intrat și a strigat că trebuie să fugim. Toți au început să fugă spre ieşire, eu și copiii. Când am ieşit din cinema, nimeni nu ne-a putut ajuta cu nimic", a spus, pentru Ruptly, Ekaterina, care se afla în cinema cu copiii ei.

Incendiul a cuprins circa 1.600 de metri pătrați și a durat mai multe ore, determinând o prăbuşire parțială a clădirii. Câteva sute de oameni, mulți dintre aceştia copii, se aflau în mall la acel moment.

Numărul morților a crescut constant și a ajuns, luni seara, la 64 de persoane. Martorii spun că ușile cinematografului erau blocate când s-a declanșat incendiul, iar oamenii au rămas prinși înăuntru în timp ce fumul a cuprins încăperea, potrivit presei locale.

„Nu pot scăpa", i-a spus la telefon Vika Pochankina, de 12 ani, mătuşii ei. Fata se afla în cinema împreună cu colegii ei de clasă.

„Spune-i mamei că am iubit-o. Spune-le tuturor că i-am iubit", a spus fetița, înainte de a închide, potrivit Komsomolskaya Pravda. Nu se ştie dacă fetița sau colegii ei au supraviețuit.

„Încă nu înțeleg cum am reușit să ieșim din acea capcană în flăcări", a declarat un alt supravieţuitor pentru Komsomolskaya Pravda. El a spus că nu exista deloc vizibilitate și că oamenii nu puteau respira după ce ușile sălii de cinema s-au deschis. Mulţi părinți şi-au pierdut copiii în mulțimea uriașă şi în panica ce s-a creat.

În timp ce zeci de copii erau daţi dispăruţi, a apărut o captură cu un mesaj sfâşietor al unei tinere, Maria Morozova, care se afla la mall. „Ardem. Poate adio", a spus ea.

„Când citești lista decedaţilor, îți dai seama că îi cunoşti pe toți acești oameni", a spus o tânără, Lyudmila Nagornaya, referindu-se la listele neoficiale care au apărut pe reţelele de socializare.

Incendiul de la mall-ul din Kemerovo constituie unul dintre incidentele cele mai tragice din istoria recentă a Rusiei. În 2009, un incendiu declanşat într-un club de noapte din orașul Perm a lăsat în urmă mai mult de 150 de morți.

Fluxul de știri
0