Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victor Orban - învingătorul absolut în alegerile din Ungaria

© AP Photo / Darko VojinovicHungarian Prime Minister Viktor Orban gestures in Budapest, Hungary, Sunday, April 8, 2018
Hungarian Prime Minister Viktor Orban gestures in Budapest, Hungary, Sunday, April 8, 2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Partidul condus de actualul premier ungar Victor Orban, FIDESZ, a învins detaşat la alegerile parlamentare care s-au desfăşurat duminică în Ungaria.

CHIȘINĂU, 9 apr — Sputnik. Fidesz şi-a asigurat o majoritate de două treimi şi în viitorul parlament al Ungariei, printr-o campanie antiimigraţie, obţinând, potrivit rezultatelor preliminare anunţate de autoritatea electorală naţională, 133 de mandate din 199 de locuri în Parlament.

Politicianul considerat drept naționalist de dreapta s-a marcat ca singura persoană care ar putea salva cultura creștină a Ungariei de teama populară a imigrației musulmane în Europa. Amenințările de incendiu și de pucioasă înaintate de Orban au avut un succes deosebit în zonele rurale, potrivit sputniknews.com.

"Am câștigat, Ungaria a câștigat o mare victorie", a declarat Orban cu zâmbetul pe fața la un miting al susţinătorilor lui din Budapesta, potrivit South China Morning Post (SCMM).

Astfel liderul Fidesz, premierul Victor Orban, şi-a asigurat al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta.

"Am lăsat în urmă o mare bătălie, am obţinut o victorie crucială, avem şansa de a apăra Ungaria", a declarat politicianul.

Premierul le-a mulţumit liderilor din Polonia care l-au susţinut, iar primele felicitări pentru victorie le-a primit de la Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional din Franţa, scrie Agerpres.

După numărarea a 93% din voturi, pe locul al doilea în alegeri s-a plasat Jobbik, care va ocupa 26 de locuri în viitorul parlament ungar, iar pe locul al treilea — Partidul Socialist cu 20 de locuri.

Fluxul de știri
0