Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Silvia Radu vrea să ia măsuri drastice: Nimeni nu va fi cruţat

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul interimar al Capitalei vrea să dezrădăcineze o practică nocivă care, de-a lungul anilor, a adus prejudicii grave imaginii oraşului.

CHIŞINĂU, 8 apr — Sputnik. Primarul general interimar al Chişinăului, Silvia Radu, consideră că a venit timpul să înceapă o luptă dură cu construcţiile ilegale în Capitală.

Demnitarul a dezvăluit în studioul radio Sputnik Moldova ce măsuri ar trebui întreprinse.

„Categoric, sunt gata pentru asta şi intenţionez să fac acest lucru dacă voi avea posibilitatea juridică", a spus Radu.

Potrivit primarului, drept exemplu în acest sens poate servi Moscova, care a ajuns la un aspect unic datorită viziunii strategice asupra felului în care trebuie să arate Capitala.

„Orașul s-a schimbat pentru că au fost demolate toate construcțiile ilegale. Acest oraș poate servi drept exemplu în privința modului în care poate fi administrată și cum trebuie să arate o capitală", a spus ea.

Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Societate
Silvia Radu nu-i iartă nici pe cei de la cimitire: Iată care este următoarea victimă

Silvia Radu este sigură că şi Chişinăul poate deveni un oraş frumos, modern şi confortabil pentru trai.

„Trebuie realizate reformele interne, înlăturate toate persoanele corupte şi aplicat unui sistem modern de administrare. Aceasta nu durează foarte mult, sistemul poate fi implementat în câteva luni", a explicat interlocutoarea.

Aplici mecanismul, excluzi factorul uman, care reprezintă 80-90 la sută din schemele de corupţie, şi vei avea un mecanism care va lucra ca ceasul, indiferent de faptul ce politician îl va conduce, a conchis Silvia Radu.

Fluxul de știri
0