Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Silvia Radu nu-i iartă nici pe cei de la cimitire: Iată care este următoarea victimă

© Sputnik / Miroslav RotariАрмянское кладбище
Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Abonare
La ședința operativă de astăzi a primăriei Capitalei, Silvia Radu a aruncat săgeți în direcția reprezentanților Întreprinderii Municipale „Servicii Funerare".

Chișinău, 2 apr — Sputnik. Schimb de replici tăioase, luni, la ședința operativă a primărie Capitalei. Primarul general interimar, Silvia Radu, i-a sugerat șefei Întreprinderii Municipale „Servicii Funerare", Ludmila Boțan, să nu le ofere sfaturi chișinăuienilor cum să "se roage la morminte", dar să vorbească despre problemele pe care le are întreprinderea în procesul de pregătire pentru sărbătorile pascale și cum are de gând să le soluționeze.

„Venim cu un îndemn la toți cei care ne vizitează, să mai reducem din acele bucate care le punem pe morminte; din florile sintetice care rămân pe morminte și lumânările aprinse de la care se produc și incendii. Să nu uităm că este un spațiu sacru și să venim mai mult să ne cerem iertare, dar nu să întindem mese", a declarat șefa întreprinderii municipale „Servicii Funerare" Ludmila Boțan la ședința Primărie.

Părintele Octavian Moșin - Sputnik Moldova
Excesele moldovenilor de Blajini. Mese copioase pe morminte și pomeni de lux

„ Eu v-am rugat astăzi să îmi faceți o prezentare cum sunteți pregătiți de sărbătorile de Paști. Trebuie să-mi prezentați dacă aveți probleme în salubrizarea acestor spații, dacă aveți nevoie de ajutor și să nu-mi citiți aici lecții cum să se roage oamenii pe morminte. Ei se vor descurca singuri cu ce au de făcut la morminte. Eu v-am rugat pe dumneavoastră, ca conducător de întreprindere, să-mi ziceți exact. Avem așa probleme, trebuie să intervenim așa. Eu, de exemplu, știu că aveți probleme de acces la cimitir " a declarat  Silvia Radu la ședința primăriei.

În replică, șefa Întreprinderii Municipale „Servicii Funerare" a declarant că muncitorii s-au apucat de săptămâna trecută de muncă. Aceștia au tăiat unii copaci din cimitire iar în această săptămână vor face curățenie printre morminte.

De Paștele Blajinilor, în toate cimitirele din Chișinău vor fi instalate tomberoane suplimentare pentru gunoi. Cele mai multe vor fi amplasate la cimitirul „Sfântul Lazăr", care este și cel mai mare din municipiu.

În total, în gestiunea întreprinderii ”Servicii Funerare” din Chișinău sunt 11 cimitire cu peste 280 de mii de morminte.

Fluxul de știri
0