Iată cine este cel mai bogat om din Europa

© Photo : Fotolia.com/maselkoo99Bani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Bloomberg a făcut o listă cu cei mai bogați oameni din lume. Bernard Arnault, șeful LVMH, este primul printre europeni în acest clasament.

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Bernard Arnault, șeful Louis Vuitton Moet Hennessy, ocupă primul loc în clasamentul celor mai bogaţi bărbați din Europa. În topul Bloomberg care se referă la bogaţii din întreaga lume, francezul ocupă locul patru, primele locuri fiind ocupate de trei americani, scrie Sputnik France.

Monumentul cneazului Vladimir Borovițki din Moscova, lângă Kremlin - Sputnik Moldova
Ascensiune impresionantă: Care este cel mai scump brand rusesc

În fruntea clasamentului se află Jeff Bezos. Apoi urmează Bill Gates și Warren Buffett, care încheie top 3 cei mai bogaţi din lume.

Averea lui Bernard Arnault este estimată de agenție la 70,6 miliarde de dolari. Șeful LVMH este urmat de spaniolul Amancio Ortega, fondatorul Zara, cu un patrimoniu de 70,1 miliarde de dolari.

Gigantul LVMH are peste 60 de mărci în domeniul modei (Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs), spirtoase (Hennessy, Moët și Chandon, Dom Perignon), bijuterii și ceasuri (Bulgari, Chaumet), parfumuri și produse cosmetice (Guerlain) sau distribuție selectivă (Sephora).

Fluxul de știri
0