Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ostalep: "Integrarea Europeană" în Constituția Moldovei nu are niciun sens

© Sputnik / Vladimir PolusatovValeriu Ostalep
Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Valeriu Ostalep s-a referit la avizul pozitiv pe care Curtea Constituțională l-a dat la proiectul de lege privind amendarea textului Constituției prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.
Ostalep: "Integrarea Europeană" în Constituția Moldovei nu are niciun aspect

Politologul Valeriu Ostalep a amintit că textul Constituției Republicii Moldova prevede expres că nicio ideologie nu poate fi declarată ideologie de stat.

"În cazul dat, ar fi bine că deputații să ne spună în ce calitate va fi introdusă în textul Constituției "integrarea europeană". Dacă în calitate de ideologie, atunci este anticonstituțional. Dacă este în calitate de slogan general, atunci nu înțeleg care este sensul", a afirmat Ostalep.

Politologul a subliniat că nu este clar și ce va fi cu cetățenii care vor spune că ei nu vor că "integrare europeană" să fie ideologia statului nostru.

"Noi recunoaștem dreptul oamenilor la altă opinie? Dacă da, de ce să impunem o opinie prin Constituție? Dacă nu recunoaștem dreptul oamenilor de a avea o opinie, atunci trebuie să ne întrebăm ce fel de democrație avem", a menționat Ostalep.

Ostalep consideră că această schimbare a Constituției va fi votată în parlamentul. Dar această noțiune nu are niciun aspect. În afară de cuvinte, asta nu înseamnă nimic.

Fluxul de știri
0