Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: cazul Skripal, o sfidare a dreptului internațional

© AP Photo / Toby Melville/PATheresa May
Theresa May - Sputnik Moldova
Abonare
Descriind cazul Skripal drept un pretext pentru expulzarea diplomaților ruși, ministrul rus de Externe a denunțat o încălcare flagrantă a dreptului internațional.

BUCUREŞTI, 7 apr — Sputnik, Doina Crainic. Cazul Skripal a fost un pretext pentru „expulzarea în mod nejustificat" a diplomaților ruși nu numai din Statele Unite și Marea Britanie, dar şi dintr-o serie largă de țări, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Sputnik France.

Vorbind joi la Conferința de la Moscova despre securitatea internațională, oficialul rus a precizat că „sunt organizate provocări politice pentru a adânci conflictul" și „pentru a demoniza Rusia".

„De mult timp nu am mai asistat la o sfidare atât de brutală a legii internaționale, a eticii diplomatice, a convențiilor elementare", a spus Lavrov.

Vladimir Țurcan - Sputnik Moldova
Skripal, mielul de jertfă al Londrei. Pe ce a mizat Marea Britanie

18 țări din UE — inclusiv România —, precum și Statele Unite, Canada, Norvegia, Ucraina, Albania, Muntenegru și Republica Moldova și-au anunțat decizia de a expulza diplomații ruși în cazul Skripal. Cel mai mare număr de diplomaţi ruși au fost expulzaţi din Statele Unite, 48 de diplomați și 12 angajați ai misiunii ruse la ONU. De asemenea, Washingtonul a dispus închiderea Consulatului Rusiei din Seattle.

Numărul diplomaților expulzați în cazul Skripal este în jur de 150 din Occident și peste 300 din ambele părți.

Șeful spionajului rus: SUA au participat la orchestrarea cazului Skripal>>>

De asemenea, Rusia a anunțat expulzarea a 60 de diplomați din Statele Unite, precum și a aproximativ 60 de diplomați din țările europene, ca reacţie la măsurile de expulzare anunțate de multe țări occidentale în legătură cu cazul Skripal.

Fluxul de știri
0