Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce făceau angajații unei patiserii din Capitală - asta mâncăm noi

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaPatiserie
Patiserie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este greu să-ți imaginezi ce făceau administratorii unei patiserii din Capitală: ei vindeau produse expirate nu de o zi - două, ci de ani de zile.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. În goana după bani, unii șefi de întreprinderi uită de normele legale și morale și pun viața oamenilor în pericol în mod conștient. Administratorii unei patiserii din sectorul Ciocana al Capitalei produceau aluatul și cremele pentru torturi și prăjituri cu preparate expirate de ani de zile. Polițiștii au documentat activitatea întreprinderii timp de două luni.

Piață - Sputnik Moldova
Societate
Te iau fiorii! Iată ce riști să cumperi de la piață pentru masa de Paști

După ce au acumulat probe suficiente, oamenii legii împreună cu reprezentanții ANSA au efectuat percheziții în secțiile de producere ale patiseriei. Aceștia au găsit peste 1200 de borcane cu vișine fără acte de proveniență, fără să fie indicat pe ambalaj producătorul și cu termenul de valabilitate expirat. Vișinele erau folosite în prăjituri și toruturi. 

La fel, au fost găsite și ridicate 700 de kilograme de prune uscate cu termenul de valabilitate expirat de un an, nouă cutii cu aditivi alimentari expirați de șase ani, peste 700 de torturi cu data producerii modificată și șapte cutii cu prăjituri cu termenul de valabilitate expirat.

Imagini terifiante în magazinele din Capitală: Nu mai vrei să faci cumpărături>>>

Produsele urmau să ajungă pe rafturile magazinelor din Piața Centrală. Reprezentanții ANSA și polițiștii au interzis comercializarea dulciurilor. La fel, polițiștii au verificat toate persoanele fizice și juridice implicate în schema ilicită. În acest sens, au fost inițiate două cauze penale. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate în schema ilicită riscă amenzi de până la 250.000 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Grave încălcări depistate de poliţişti la o patiserie din sectorul Ciocana

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul IP Ciocana a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pe parcursul lunilor februarie-martie curent, au documentat activitatea ilicită a două secții de producere ce aparțin unei întreprinderi specializate în producerea și comercializarea produselor de patiserie din sectorul Ciocana. Ca rezultat al probelor acumulate și a măsurilor speciale de investigații la data de 30 martie au fost efectuate două percheziții autorizate la secțiile de producere cu participarea reprezentanților ANSA, unde au fost depistate grave încălcări în activitatea întreprinderii. http://politiacapitalei.md/grave-incalcari-depistate-de-politisti-la-o-patiserie-din-sectorul-ciocana/

Publicată de Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău pe 3 Aprilie 2018
Fluxul de știri
0