Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon l-a felicitat pe Putin: Vezi cu ce ocazie

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном
Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Dodon a menționat că Moldova și Rusia sunt legate prin „aceeași credință ortodoxă, printr-o istorie comună de secole, prin anii de luptă împreună împotriva dușmanului comun”.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat pe liderul rus Vladimir Putin cu ocazia celei de a 26-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice între Federația Rusă și Republica Moldova.

Potrivit lui Dodon, istoria relațiilor dintre cele două țări și popoare are rădăcini mult mai adânci. Liderul moldovean a menționat că ambele state sunt legate prin „aceeași credință ortodoxă, printr-o istorie comună de secole, prin anii de luptă împreună împotriva dușmanului comun".

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Ce vrea să discute Dodon cu Putin la viitoarea întâlnire

„Am rezistat împreună împotriva expansiunii forțelor agresive atât din Est, cât și din Vest. Am învins împreună fascismul în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Iar poporul moldovenesc nu va uita niciodată tot binele pe care l-a făcut și continuă să-l facă pentru noi Rusia", consideră Dodon.

Potrivit șefului statului, astăzi constatăm cu mare regret că relațiile dintre cele două țări trec printr-o etapă nu dintre cele mai bune.

„Anumite forțe din țara noastră și din afara ei ar dori să destabilizeze bunele relații dintre Moldova și Rusia. Sunt convins că bunul simț va triumfa și că nimeni nu va reuși să dezbine popoarele noastre. Avem foarte multe de realizat pe calea cooperării și făuririi comune. Sunt convins că țările noastre nu au doar un trecut glorios, ci și un viitor demn", a conchis președintele.

Igor Dodon a fost învestit la 23 decembrie 2016. Potrivit programului său preelectoral, acesta s-a angajat să restabilească parteneriatul strategic cu Rusia, să readucă producția moldovenească pe piața din Rusia și să normalizeze cooperarea în domeniul energetic.

 

Fluxul de știri
0