Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

NATO în Europa: Eforturi tot mai multe, securitate mai puțină

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaНАТО
НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul rus de externe, despre ajutorul militar acordat Țărilor Baltice de către SUA: eforturile NATO reduc securitatea în Europa.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Eforturile NATO privind acordarea ajutorului militar pentru Țările Baltice nu ameliorează situația la capitolul securitate în Europa, afirmă viceministrul MAE al Federației Ruse, Aleksandr Grușko, citat de RIA Novosti.

Indicator Deveselu - Sputnik Moldova
Militari americani dislocați la baza NATO din Deveselu, reținuți de poliția română

„SUA își continuă linia dublă: pe de o parte, spre consolidarea flancului estic și crearea unui cap de pod pentru propulsarea forțelor, iar pe de altă parte, fără îndoială, îi obligă pe aliați să execute cu strictețe cerințele Washingtonului cu privire la creșterea bugetului militar până la 2%. Este evident interesul SUA ca acești bani să fie utilizați, în primul rând, pentru procurarea armamentului american", a spus Grușko la conferința pentru securitate de la Moscova, răspunzând rugăminții de a comenta ajutorul acordat Țărilor Baltice de către SUA.

Potrivit lui Grușko, „poziția noastră este clară; pornim de la faptul că toate aceste eforturi, pe care le observăm din partea NATO, nu ameliorează situația în ceea ce privește securitatea, ci, dimpotrivă, o înrăutățește".

Anterior, Casa Albă a declarat că SUA le va acorda Țărilor Baltice asistență militară în valoare de 170 de milioane de dolari. Acest lucru trebuie să consolideze potențialul forțelor armate naționale și securitatea națională ale Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Fluxul de știri
0