Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militari americani dislocați la baza NATO din Deveselu, reținuți de poliția română

© SputnikIndicator Deveselu
Indicator Deveselu - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de militari americani dislocați la baza militară de la Deveselu din România au provocat un conflict major în plină stradă - iată motivul pentru care au snopit în bătaie un echipaj de poliție.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Militarii americani dislocați la baza militară de la Deveselu, România, le-au dat mari bătăi de cap forțelor de ordine din țara vecină. 

Potrivit presei locale, șapte militari americani de la baza militară NATO dislocată în apropierea localității Deveselu au provocat un amplu conflict cu forțele de ordine din România. Soldații au petrecut noaptea într-un local din Craiova, iar după ce s-au distrat și au băut alcool, au ieșit din club fără ca să plătească.

Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Oile românești în conflict cu scutul american antirachetă

Agenții de pază ai localului i-au ajuns din urmă pe militarii americani și le-au cerut să-și plătească consumația. Soldații NATO însă în loc să achite bonul au provocat o ceartă de proporții în plină stradă. În acest timp, în preajmă patrula un echipaj de poliție care s-a oprit să rezolve conflictul. 

Soldații americani nu s-au supus însă cerințelor polițiștilor și au început să-i bată pe oamenii legii. Militarii au fost încătușați și duși la inspectoratul de poliție unde au fost audiați și amendați.

Incidentul a fost confirmat pentru Digi24 de reprezentanții marinei SUA, care au spus că acest caz face subiectul unei anchete interne. Dintre cei cinci militari amendați, trei sunt ofițeri.

Fluxul de știri
0