Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Orașul Bălți se sufocă. Avertizarea de ultimă oră emisă de meteorologi

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, vineri, o avertizare de cod galben privind starea poluării aerului atmosferic.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Potrivit meteorologilor, în zilele de 6-7 aprilie se va atesta un nivel sporit al  poluării aerului cu suspensii solide (praf) în municipiul Bălți.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în Bălţi, pe 4 şi 5 aprilie, s-a atestat un nivel sporit al poluării aerului cu praf. 

Цветущая сакура в Токио, Япония - Sputnik Moldova
Cum va fi vremea de Florii: Ce spun meteorologii

”Concentraţiile maxime momentane au depăşit normele sanitare de 1,2-3,6 ori. Norma medie zilnică sanitară pe 5 aprilie a fost depăşită de 4,7 ori”, avertizează meteorologii.

Pentru următoarele zile se prevede majorarea acestor concentraţii ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

Praful şi materialul antiderapant, spulberat de vânt şi transportul auto, poluează semnificativ aerul atmosferic şi poate afecta organele sistemului respirator şi cardio-vascular la oameni.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă serviciilor de resort, autorităţilor cu funcţii de luare a deciziilor şi populaţiei să întreprindă cât mai urgent măsuri de redresare a situaţiei, să efectueze în termeni curăţirea umedă a străzilor şi terenurilor adiacente, în scopul diminuării impactului asupra mediului şi sănătăţii umane. 

Fluxul de știri
0