Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Orașul Bălți se sufocă. Avertizarea de ultimă oră emisă de meteorologi

Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, vineri, o avertizare de cod galben privind starea poluării aerului atmosferic.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Potrivit meteorologilor, în zilele de 6-7 aprilie se va atesta un nivel sporit al  poluării aerului cu suspensii solide (praf) în municipiul Bălți.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în Bălţi, pe 4 şi 5 aprilie, s-a atestat un nivel sporit al poluării aerului cu praf. 

Цветущая сакура в Токио, Япония - Sputnik Moldova
Cum va fi vremea de Florii: Ce spun meteorologii

”Concentraţiile maxime momentane au depăşit normele sanitare de 1,2-3,6 ori. Norma medie zilnică sanitară pe 5 aprilie a fost depăşită de 4,7 ori”, avertizează meteorologii.

Pentru următoarele zile se prevede majorarea acestor concentraţii ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

Praful şi materialul antiderapant, spulberat de vânt şi transportul auto, poluează semnificativ aerul atmosferic şi poate afecta organele sistemului respirator şi cardio-vascular la oameni.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă serviciilor de resort, autorităţilor cu funcţii de luare a deciziilor şi populaţiei să întreprindă cât mai urgent măsuri de redresare a situaţiei, să efectueze în termeni curăţirea umedă a străzilor şi terenurilor adiacente, în scopul diminuării impactului asupra mediului şi sănătăţii umane. 

Fluxul de știri
0