Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi vremea de Florii: Ce spun meteorologii

© REUTERS / Issei KatoЦветущая сакура в Токио, Япония
Цветущая сакура в Токио, Япония - Sputnik Moldova
Abonare
După o lungă perioadă în care primăvara s-a lăsat așteptată, la sfârșitul acestei săptămâni vom avea vreme deosebit de caldă.

Chișinău — 29 mart, Sputnik. Primăvara pare să se instaleze definitiv în toată țara. La sfârșitul acestei săptămâni vom avea parte de temperaturi generoase și vreme numai bună pentru picnic și plimbări în aer liber.

Снегопад в Кишиневе 21.04.2017 - Sputnik Moldova
Fără vară în 2018. Se va repeta precedentul de acum 200 de ani?

Sâmbătă, termometrele vor indica valori maxime de +19.. +21 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, dar vom avea șanse să ne bucurăm de soare pe tot parcursul zilei. Duminică, ziua în care vom sărbători Floriile, în nordul și centrul țării sunt posibile precipitații slabe. Vremea va rămâne însă la fel de caldă, cu temperaturi maxime ce vor oscila între +18..+20 de grade. 

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare hidrologică de inundații locale, valabile până în data de 2 aprilie. Din cauza creșterii bruște a temperaturii și topirii zăpezii, unele râuri din țară ar putea să se reverse și să provoace inundații. Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să monitorizeze starea barajelor.

Fluxul de știri
0